Examination, helg, Frejamottagningen.

I fredags hade jag min examination i Specialpedagogik. Pluggade ihjäl mig dagarna innan så kände mig hyfsat kunnig. Men som vanligt så är det konstiga frågor på provet, så enkla men så krångliga. Jag ser alltid till att kunna allt som är svårt. Men det är oftast det enkla som jag inte lagt lika mycket energi på som kommer. Så får se vilket betyg jag får, för jag har absolut ingen aning denna gång. 
 
Helgen spenderades hemma och i skålan. Jag kände mig ledig för första gången på väldigt länge, vilket var skönt. Så vi har bara tagit det lugnt. Men idag började jag en ny kurs så på´t igen. 
 
Idag var jag in på första mötet på Freja mottagningen, där jobbar barnmorskor som är specialiserade på förlossningsrädsla. Men jag tvivlar på att de kommer att hjälpa mig bli av med rädsla, det känns som att det är något jag måste lära mig hantera själv. 
Jag vet att rädslan grundar sig i jamies förlossning. Då precis ingenting gick som jag ville. Jag fick ingenting som jag önskade/ville. Idag kom vi överens om att den förlossningspersonalen gjorde helt fel. Då det aldrig fanns någon antydan på att jamie skulle ha varit påverkad under förlossningen så förstod inte barnmorskan på freja varför jag inte fick mina önskemål tillgodosedda. 
Men hon lovade att de skulle göra allt de kan för att jag ska bli av med rädslan och skapa en tillit till personalen igen. För det här är en helt ny och annorlunda förlossningen, som inte alls kommer bli som den förra. 
Jag har börjat läsa lite böcker som ger mig verktyg. Bland annat "föda utan rädsla", det var en bra bok men jag är inte mindre rädd. Men jag har ju några månder på mig att lära mig att hantera räslan. 
 
Nu ska jag ta och plugga lite och dricka en kopp te. Imorgon ska jag jobba. Det känns som att det var längesen. Men ibland är det skönt att ha långledigt. 

Kommentera här: