Julafton 16, navigator, arbetsterapeut, veckan

Det är redan 4 dagar sen julafton. Jamie var lycklig mest hela dagen..
Vi klev upp tidigt, kokade tomtegröt till frukost och hade paketöppning. Jamie blev så glad för allt. Speciellt trummorna han fick av moster. 
 
Vi mös på hemma. Det är så härligt att fira saker när man har barn. Det blir en helt annan mening. Jamie ville öppna ALLA klappar under granen. Han fick öppna alla sina och sen fick Andreas snällt öppna alla sina också. Jag har öppnat mina lite i förväg men jag hade några kvar också. Jamie fick ett fiskespel i trä av oss, samt, böcker, pussel och bilar..Tallrik, mugg och skål fick han från "tomten". Andreas fick en rattmuff, mobilfodral, nytt glas till telefonen, verktyg, och en plånbok. Jag hade dålig fantasi i år så han fick bara saker som han behövde. Men han blev glad ändå. 
När allt var packat och Jäger var rastad tog vi och åkte ner till mormorn och morfarn. Jamie fick mer paket, 2 nya traktorer och en pulka. Jamie fick hjälpa mormorn att öppna sina paket också. Han ville inte lämna något paket oöppnat. :) Men dom blev glada för sina klappar också. Vi fikade och hängde där en bra stund innan vi åkte vidare, Jag fick kuta på affären för att blöjorna var slut och sen åkte vi hem och hämtade jäger. 
Jamies faster och Dan var i skålan över jul. Så vi tänkte fira där. 
Vi for så vi var framm vid 13-14 tror jag? Jamie somnade i bilen, jag passade på att gå en sväng med Jäger. Sen rullade dagen på. Fabror kom med julgranen så jamie hjälpte till att klä den. 
 
Jaime hade käkat hur mycket vindruvor som helst så han ville inte ha nån julmat när det var dags för det. Han ville dock gärna ha paket från tomtarna när dom kom, barnen i skålan jobbar som tomtar varje jul och åker runt på skotern till varje hus. Det är fint tycker jag. Jamie blev väldigt glad när dom rullade in, en av tomtarna fick en kram. Men först ville han äta lite.
 
 
Han fick gosedjur från babblarna, cd-skivor, ett piano, fiskespel, bakgrejer och pengar. 
Vi fick bl.a vinglas och vin. Så för nån dag sen tog jag och målade om ett vinställ. Jag har ingen bild på den nu..Men jag tror faktiskt att jag ska börja samla på lite goa viner nån gång. 
Jag älskar vin. Rött vin speciellt. Men jag dricker välidgt väldigt sällan eftersom att det inte går ihop med amning. 
 
I onsdags var jag hos Nav igen, arbetsterapauten var också med. Allihopa tycker att vi har ganska klara mål och de förstår precis vad jag vill. Medan jag själv bara är förvirrad och vet inte alls villken väg jag ska gå.. Haha. Men dem verkar veta, så det är bra. Nu är navigator väldigt framåtsträvande och det händer saker. Förut var det annorlunda. Vi bokade en ett nytt möte redan på tisdag. Då ska jag antagligen besöka en arbetsplats också, samt få lite info om en annan. Jag vet ju att det behövs folk och så..Så egentligen är det inte så svårt att få jobb, men jag känner att jag vill titta runt lite innan. Jag vill liksom veta vad jag ger mig in på, så jag inte efter 2 veckor känner att jag inte ville längre. Jag ska antagligen satsa på att gå bredvid i några dagar, alternativt ha en kort praktik innan. Jag gillar navigator nu, de gör alla de saker som jag inte vill. Som att ringa runt, kolla info, boka möten osv. Men jag kommer självklart söka jobben själv. Men det är skönt att få lite hjälp på vägen.
 
Samma dag tog jag även tag i att maila ett företag där vi beställde julklappar ifrån, en del av orden kom ju inte pga maskinproblem så jag krävde kompensation för uteblivna julklappar och fick 50% rabatt på hela orden även de som redan kommit. Kanon! Jag såg på deras fb sida att folk är arga pga detta, men jag är mer förstående än dem och jag hade ändå betalat allt och väntat på grejerna. Det är inte hela världen liksom. Men jag såg att andra också fick rabatt så jag ville också ha d. Lite maskinproblem är ju en fis i rymden, men shit vad folk beter sig dåligt.. 
 
Annars rullade veckan på, Andreas jobbade tis-fre, eftersom att han var ledig veckan före jul. Jag och jamie har hängt runt, lekt med leklera, åkt pulka, varit ute osv. Vi har även varit iväg och införskaffat en nya overall, den var liite stor men jamie trivdes i den så vi tog den. Det är skönt att han några att välja på om han blöter ner sig. Nu saknas bara lite andra grejer som han ska ha på förskolan. 
 
Idag tog vi också pulkan men de hade sandat så förjävlig så det gick inte att dra den. Så han fick gå. Ni anar inte hur stressad jag blir av att hålla koll på både hund och barn, när de båda två helst vill springa framför bilar.. Jamie testade mig något otroligt hela dagen..Så nu är jag helt slut. 
Han "Testar" väldigt ofta nuförtiden. Han vet vad han får och inte får. När han vill göra något som han inte får, som att köra på Jäger med sin bil. så drar han på världens flin innan han drar iväg i full fart.. 
 
Nu har vi haft filmkväll, jamie sov ingenting idag så han somnade tidigt, vid 20. Nu ska jag surfa runt lite och så. Måste beställa tandkräm till liten bl.a.